查看完整版本: [-- 蓝调俱乐部版规 20070111 - 更新~~!!20070528 --]

蓝调粤语 -> 蓝调俱乐部 -> 蓝调俱乐部版规 20070111 - 更新~~!!20070528 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

lld 2006-11-12 05:57
1.  请会员们自行上传自己的靓相声带, 或MV并附简介, 建立真正的蓝调之家, 让大家由陌生变得亲近D, 蓝调在这里比到大家有归属感, 有一种返到自己屋企的温馨同亲切感觉。 z2god 1"  
+W#["%kw  
2. 所有相片必须用附件上传.   大家如果有新相片、声带或MV、 可以不断发新贴嘎! 从现在起, 第一次发相的会员, 按照片质量同数量 会加:1-70分、 请大家努力发相! (如系手机相片一律加30分)。 第二次以后发相:会加1-30分、( 手机相一律加10分)。 eJ_$Etc  
Py~N.@(:1u  
3. 请大家都尊重发相人,回贴时比多D赞赏同鼓励啦! 如果有人講出惡意攻擊或侮辱他人嘅說話一律扣50分、 严重的禁言处理! Mq4>Mu  
t[%ELHV  
4.  本住与人信任既原则, 在没有收到举报同证据确凿之前, 我们都会相信相片既真实性. 但一经发现系假相, 将一律删贴, 扣50分, 禁言三日. (tz fyZ M  
{IT;g9x  
5.  蓝调俱乐部既会员相片, 不准其他人(包括发相片会员本人)在俱乐部以外的其它地方张贴(本条例:只限蓝调论坛内,如有发在论坛以外的地方的话:会员们自己去追究责任,蓝调不付任何责任)。如有特殊情况要在俱乐部以外的地方发布的:(需经过相片会员本人和俱乐部两个版主以上同意,方可发布,并要在贴里注明:是蓝调俱乐部既会员相片和同意发布的两个版主名称) 否则一经发现, 一律删贴, 并扣50分, 再犯禁言7日。 /A>1TPb09"  
wY_! s Qo  
6.  以上第2.  3.  4.  5.  条重犯就加倍处罚,屡劝不改的删ID。 FcmL 4^s.`  
  7YQ689"J6B  
7.  原则上所有贴子都不加亮, 不置顶, 不加精, 一视同仁. 除非会员自行要求(可以PM版主要求), 再因应情况另行决定。 !Tu4V\^~A  
Z8q*XpUH  
8.   凡喺生日前後發生日會影嘅相或新近照都會有利是一封~!! $*vj7V_  
],w+4;+  
9.   發相會員未通知版主自行刪相者一律刪帖扣分處理~!!!
S@6 :H"  
V<0J j  
10.   發帖者設定嘅瀏覽權限(即係威望)不能大於30~否則唔發好過發~ -< }#ImTN  
M =6  
Vo(V<2lw}  
注:標題分類中的【公告】只適用於管理員、版主或巡警用於發活動帖或其他公告帖之用~!其他會員請選擇其它標題分類~多謝合作~!! S'(Hl}h!.  
U_1N*XK6$  
版规的版本号:2007.05.28 GL'zNQP-  
`fUP q ;  

幸福瞬間 2006-11-12 07:12
4. 本住与人信任既原则, 在没有收到举报同证据确
之前, 我都会相信相片既真实性. 但一经发现假相, 将一律删贴, 扣50分, 禁言三日.[quote][/quote] w">-r}HnJ  
{Z1^/F v3  
cm`x;[e6l  
呢個字點讀呀?? e VRjU  
'5}@# Mi  
俱樂部係唔係可以做多少少宣傳等其他嘅會員可以更加積極參與呢?! jd+ U+8r  
1? Im"  
同埋如果證實有人用假相可唔可以有一個更重嘅punishment呢? <CN+VXF  
要當時人正視呢個問題先係重點~!!

bennypower 2006-11-14 03:35
Quote:
下面引用第 1 楼幸福瞬間2006-11-12 07:12发表的“Re:蓝调俱乐部版规, 初稿”: O_^;wey0}?  
4. 本住与人信任既原则, 在没有收到举报同证据确
之前, 我都会相信相片既真实性. 但一经发现假相, 将一律删贴, 扣50分, 禁言三日. -$o4WSd~  
A;gU@8m  
E&>=  
呢個字點讀呀?? /XXy !=1J  
!1xX)XD4y  
.......
Ax'o|RE)x  
BL H~`N3U  
你可以解析同音字為“昨”明白未?

幸福瞬間 2006-11-14 10:06
Quote:
下面引用第 2 楼bennypower2006-11-13 04:35 PM发表的“Re:Re:蓝调俱乐部版规, 初稿”: aLO'.5 ~^  
$kd 9^lj#[  
o>o! -uf  
你可以解析同音字為“昨”明白未?
3pjK`"Nmz\  
L(DDyA{bA  
E[2xo/H  
哦~!! 唔該曬~!!

luminghui888 2006-11-16 18:15
又未见过论坛成员本人,点知其所发既相真伪啊

幸福瞬間 2006-11-20 05:14
Quote:
下面引用第 4 楼luminghui8882006-11-16 07:15 AM发表的“Re:蓝调俱乐部版规, 初稿”: KYR64[1  
YK)e  
]B3f$ ;W  
咁大家係咪可以:以心為心,以誠待人呢?!!!

幸福瞬間 2006-11-20 05:22
咁宣傳嘅嘢做多D...多D會員知...就會多D人參與囉~~!! sU0W)c;  
例如喺每個區都有一個宣傳標語之類嘅物體係宣傳"藍調俱樂部"嘅~~! V~fPp"F  
好似宜家話"已經有幾多位會員post咗相上去啦~~快D去支持下啦~~" l9#@4Os  
又或者係最新post相嘅會員係邊個...咁下一個會係你嗎?" @3Gr2/a  
s_%KWkS  
可以做好多嘅~~~以上只係example啦~~只供參考~!

西瓜刨 2006-11-20 08:18
Quote:
下面引用第 4 楼luminghui8882006-11-16 18:15发表的“Re:蓝调俱乐部版规, 初稿”: 9qI#vHA  
P~M<OUg  
唔驶惊喔!呢个论坛好巴闭咖,有猎犬啦,侦探啦,警察啦,法证专家啦,法官啦~~~~~~好多猛人咖,假货冇订企嘅.

木亟贝戋 2006-11-21 05:57
我想加多个. !pxOhO.V  
  在俱乐部内聊版的.一率扣70. 刚才发现的. #}S< O_  
    什么叫聊版!? [( *?  
如下: 哇.好好看啊. Y>Fh<"A|$  
  楼下的引用: 有那么好看么!? jKr>Ig=$tA  
一般都是反复引用别人的回复.自己加点所谓的意见. 其实就系 系度厄帖. Eal*){"<,?  
      引用帖数目超过5的.都属于.

幸福瞬間 2006-11-21 08:09
Quote:
下面引用第 8 楼木亟贝戋2006-11-20 06:57 PM发表的“Re:蓝调俱乐部版规, 初稿”: Jsf"h-)P  
我想加多个. HwZ"l31  
  在俱乐部内聊版的.一率扣70. 刚才发现的. 1C+d&U  
    什么叫聊版!? 8:fq!m  
如下: 哇.好好看啊. ndHU Q$/(  
  楼下的引用: 有那么好看么!? |syvtS{  
.......
Ot;)zft  
Dbw{E:pq  
死得~~~!!! 咁我咪係第一個~!!

西瓜刨 2006-11-21 11:03
Quote:
下面引用第 8 楼木亟贝戋2006-11-21 05:57发表的“Re:蓝调俱乐部版规, 初稿”: \S0QZQbz/  
我想加多个. {ep.So6  
  在俱乐部内聊版的.一率扣70. 刚才发现的. )4^Sz&\  
    什么叫聊版!? odKdpa Zc[  
如下: 哇.好好看啊. $7*@TMX  
  楼下的引用: 有那么好看么!? I R~szUY6  
.......
65U&P5W  
甘样易D沟通丫嘛!又搞旺俱乐部添.

幸福瞬間 2006-11-21 14:27
Quote:
下面引用第 10 楼susanao2006-11-21 12:03 AM发表的“Re:Re:蓝调俱乐部版规, 初稿”: }U@(S>,%  
Ou{VDE  
甘样易D沟通丫嘛!又搞旺俱乐部添.
zg$NrI&  
m1Xc3=Y  
KJ cuZ."wX  
同意~!!! 4 }NCdGD  
加上如果真係實行"木亟贝戋"版主你嘅建議嘅話~~ +}iuTqu5  
我相信只會減少咗到俱樂部作"交流"嘅會員朋友~!! ;s?,QvE{r#  
如果係咁~~就有諱創辦"藍調俱樂部"嘅原意同埋意義喇~! Xa$-Sx  
倒不如唔好再有算囉~~!

vinson88 2006-11-21 22:39
真系可以甘就好啦!我都好想上传啊 !但又怕见晤得光!无奈!

幸福瞬間 2006-11-22 05:33
Quote:
引用第12楼vinson882006-11-21 11:39 AM发表的: xu.TS  
真系可以甘就好啦!我都好想上传啊 !但又怕见晤得光!无奈!
(} wMU]!_  
Lum5Va%0  
%xdyG Al:  
俱樂部已經開咗一段時間啦~~不過要發貼超過100嘅會員方可進入嘅~~! WHcw5_3#  
你努力D啦~~!!

肥牛肉 2006-11-22 10:46
Quote:
引用第8楼木亟贝戋2006-11-21 05:57发表的: eC`G0.op  
我想加多个. k,61Va  
  在俱乐部内聊版的.一率扣70. 刚才发现的. 6*:U1{Gl)  
    什么叫聊版!? $:D\yZ,  
如下: 哇.好好看啊. oB+Ek~{z]  
  楼下的引用: 有那么好看么!? 9JJk\,  
.......
\: R Akf<  
呢个版主乜嘢心態,人地傾多两句都要管. ^*b11 /7  
管都算啦,重要開張貼出來駡人. * BKIA  
做錯又唔認.

幸福瞬間 2006-11-24 01:54
Quote:
引用第14楼肥牛肉2006-11-21 11:46 PM发表的: E.G]T#wt0  
p. KT=dZT  
呢个版主乜嘢心態,人地傾多两句都要管. MP~+@0cv  
管都算啦,重要開張貼出來駡人. p21li}Iu  
做錯又唔認.
RO| }WD)  
hfpis==  
件事已經告一段落囉~~ L=&}s[5  
大家以後溝通多D就自然會少D誤會同埋矛盾咯~! 3*N0oc^m  
我哋大家一齊努力~~一定會有好嘅改善同埋新嘅一面嘅~~!! gw<u dhk  
好唔好呀~~??!! 1cD  

一串紅 2006-11-24 09:21
所谓版规,我地只看看,有时违规也吾出奇

青海巫上師 2006-12-02 20:14
呵呵,THANKS

幸福瞬間 2006-12-16 02:22
我提意如果係一D好帖可以因應情況去作加亮~~

zoe 2007-01-11 15:45
Quote:
引用第8楼木亟贝戋2006-11-21 05:57发表的: Jt3*(+J>/  
我想加多个. D[` ~=y(  
  在俱乐部内聊版的.一率扣70. 刚才发现的. "p[3^<~uQ  
    什么叫聊版!? )\ J~KB4  
如下: 哇.好好看啊. t?Q  
  楼下的引用: 有那么好看么!? XoGO Y|2`6  
.......
= VMELk!z  
zN/nKj: Q  
呢个好难阻止噶喔~~~~~ B^/(wHBp  
5同甘样要人地开新贴~~标题话—“对XXX贴XX楼噶睇法” izR#XeBm  
甘就仲乱啦~~ [Xww`OUsh  

melonli 2007-01-15 10:36
哈哈!支持支持!

一串紅 2007-01-21 10:10
又一次睇下,怕犯规、

saint文少 2007-01-21 10:48
光看不传就不怕犯规啦

幸福瞬間 2007-01-25 14:05
加多條~~~會員未經版主同意自行刪相者~~~一律將積分扣回~~~

saint文少 2007-01-25 14:06
Quote:
引用第23楼幸福瞬間2007-01-25 14:05发表的: ps*iE=D  
加多條~~~會員未經版主同意自行刪相者~~~一律將積分扣回~~~
L;fz7?_j  
支持啊,我发现好多相片已经失踪了

永恆之心 2007-01-26 05:18
哦!刚进入这个区,盲头盲脑的……看了版规才知道 0Z{u;FI  
至于上面大家讨论的,就是灌水的对错了…… G> s qfYkK  
此版不是水版,也没有说名不准灌水,禁止“灌水”有点不合规矩

celia_gao 2007-03-02 16:08
一定遵守!

jay_pen 2007-03-19 12:56
其实我好想问下,点解要用“蓝调”尼个名呢?系唔系BLUE既意思啊?JAZZ都可以叫蓝调喔。

vincentco 2007-04-18 09:32
靓靓(幸福瞬间) , 这次我吾温你现,同你讨论下你的版规。我吾知之前发生什么事,但是尼道版规上有用到一个"吠"字,真系好无好听,我认识的靓靓吾系禁样架!吾系因为靓靓你我吾会走入黎! ,不如你问下永恒,永恒Set版头D文法好好架!最后,永远支持 靓靓

pandachy 2007-06-21 14:05
乜原来嚟到都甘热闹咖????

tomtin 2007-08-10 13:23
终于入到俱乐部了

dh126 2008-02-09 00:12
已看过,支持!

薇薇 2008-07-12 21:33
嗯嗯……会小心嫁啦…… 3!8u  
根据no.5也就是说,我发在这里的照片,谁都不能再次论坛内再发?

123zxc 2009-01-30 08:40
我的贴发不了呢怎好啊

123zxc 2009-01-30 08:42
我也想要个个性化签名 QE721y   

查看完整版本: [-- 蓝调俱乐部版规 20070111 - 更新~~!!20070528 --] [-- top --]