查看完整版本: [-- “粤笑粤爽”版规 --]

蓝调粤语 -> 粤笑粤爽 -> “粤笑粤爽”版规 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

lld 2006-12-30 14:12
本区基本上系按粤语吹水区版规执行, 另外再特别规定如下: x#}{z1op9  
um*!+Q  
      1. 本区强调既系粤语, 如果非粤语发到本区, 一律删贴扣分. WO{E T  
L<Q>:U.@\  
      2. 必须系粤语贴才能转贴, 同样受每日三贴限制, 系本区加埋粤语吹水区统计每日不能超三个转贴. nP#|JRn=  
agj_l}=gO  
      3. 如果系其他语言, 例如国语, 就必须要翻译成粤语才能发到本区, 翻译不受每日三贴限制. Wph@LRB]  
rVv4R/3+   
      4. 加分细则: w=QW8 q?  
              发贴: 10蚊 dQJ)0!B  
                跟贴: 5蚊 _7b' i6-  
                删贴: 20蚊 U$7]*#@&  
G1G*TSf  
        5. 版主奖励: h Nx#x  
                        原创 +30 4N8(WI"4S  
                        翻译 +20 Y|~+bK a  
                        转贴 0

幸福瞬間 2006-12-31 04:12
真係事別幾日~~~刮目相看~~又多一個新版~~!!

tiffanykk 2006-12-31 21:35
我想問下呢如果內容粗暴D嘅笑話俾唔俾發嘎,不過真系好搞笑嘅啵~~~

lld 2007-01-01 01:02
柑要睇粗暴成点囖, 是否对他人构成影响, #)4p ,H  
A-u!{F  
我既原则系不能骚扰到其他人.

kerobee 2007-01-01 03:45
新区要支持吓

tiffanykk 2007-01-01 10:12
Quote:
引用第3楼lld2007-01-01 01:02发表的: Nx!7sE*b$1  
柑要睇粗暴成点囖, 是否对他人构成影响,  ~;uU{TT  
k=X)ax t1  
我既原则系不能骚扰到其他人.
uM9Gj@_  
Gz2\&rmN  
SVPksr  
咁如果會笑死其他人叫唔叫騷擾下吖?

klpas 2007-01-01 10:21
新区喔 h<7@3Ur  
当然要来关注下啦

烧路 2007-01-01 17:30
明白

糖心番茄 2007-01-01 21:06
係既, 收到

月亮是我k彎 2007-01-01 21:54
畀下先.....睇下有乜著數

゛厼非俠﹏ 2007-01-02 00:16
粗口笑话会悟会删帖啊`?

花無缺和尚 2007-01-03 14:21
咁有D味.又咸咸地.有D粗口得唔得架!!

kelly 2007-01-06 13:34
粤笑粤爽,幾好播,支持下先 %0vWyU:K9  
有得笑,又有得吹水,應該講声多謝, yc f)*0k  
多謝藍調論壇咁多位版主,多謝論壇咁多位 friends, 多謝發貼同跟贴,笑得粤開心,吹得粤爽

一串紅 2007-01-08 00:06
有得笑,又有得吹水,都几好下,

chuanchuan 2007-01-25 22:42
有咸有粗口才好睇

一串紅 2007-01-27 06:55
收到并支持

一串紅 2007-01-27 07:00
Quote:
引用第11楼花無缺和尚2007-01-03 14:21发表的: k&npC8oA  
咁有D味.又咸咸地.有D粗口得唔得架!!
|3>%(4 OS  
你有D味?哈哈

語無倫次 2007-03-02 19:41
甘耐先黎支持~~失礼了

哥哥 2007-03-09 01:54
支持一下

xiaocen 2007-03-09 22:15
版规肯系要支持下架

missmin00 2007-03-19 23:35
收到,我来支持下喇!

missmin00 2007-03-24 22:00
支持一下拉!

馒头 2007-07-29 13:55
甘,BZ点知系吾系翻译

alice_choy78 2007-09-13 11:18
甘“人有三急”算吾算又点解释?除左去厕所。。。。。。。。。

lxf911996 2007-10-22 19:42
係既, 收到

lucgguo 2008-03-10 19:56
收到。 c=aZ[  
一定努力遵守! uH#X:Vne  
支持~~

key 2008-12-13 23:12
哈哈...睇利都有D野到哦..支持下先...

查看完整版本: [-- “粤笑粤爽”版规 --] [-- top --]