查看完整版本: [-- 點解你唔黎救我? --]

蓝调粤语 -> 粤笑粤爽 -> 點解你唔黎救我? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

肥牛肉 2007-01-16 11:08
有一日,有間教堂附近有水災,e間教堂都受到影響....... ,S7 g=(27(  
有個人同e間教堂ge神父講: YZH &KG Y  
你快d走啦~好果唔係,你會死ga D-IXO @x  
神父: BE]PM nI  
天父會黎拯救我ga~ wkwsBi  
e個時候,d水都到神父條腰啦!!第二個人就話: )+S^{tt  
快d走啦~天父唔會黎ga啦~ &^4E)F  
神父又話: };= 44E'7  
我相信天主一定會黎救我,你走啦 z1u1%FwOfM  
e陣,d水就黎過神父個頭啦~有第三個人就黎啦: {a `#O9  
快d走啦~如果唔係,天主都救唔到你呀!!  H*]B7?S  
神父話: ^Gs=U[**  
唔會ga~佢一定會黎ga >X"V  
56 raZC  
?QXc,*=N  
結果......神父死左 x.OCE`  
佢一上到天堂就問天主: .}.63T$h9  
點解....點解...點解你唔黎救我呀?? wUbs9y<  
天主好串咁話: JM-rz#;1  
我派左三個人去救你啦~係你唔走~我都冇計ga........................

伊健十三 2007-01-16 11:17
我派左三個人去救你啦~係你唔走~我都冇計ga ]Cd 1&  
哈哈~~个神父仲有鬼野讲啊~

西瓜刨 2007-01-16 11:49
上天堂啊?个神父执到啦.

戰神1號 2007-01-16 11:55
哈哈,好搞野!

victrar 2007-01-16 12:15
好抵死~~

tiffanykk 2007-01-16 18:54
天主真系衰嘎啫,唔俾佢事先知道~~

祥仔 2007-01-16 20:22
神父一定无晒意见

coldlee 2007-01-16 22:04
呢D米叫做跟错大佬咯

speed_hz 2007-01-18 11:53
神父好憨居

林小蠢 2007-01-18 20:22
好好笑阿 ,!

mygundam 2007-01-18 21:40
呢个神父真係抵死

tankeer1 2007-01-19 00:35

tankeer1 2007-01-19 00:37

川岛魔术代 2007-01-19 11:39
甘就有机会见到天父啦

leethemask 2007-01-19 15:43
上去都吾错拉

nicholas6680 2007-01-23 14:23

wingandme 2007-01-23 22:12
哈哈,抵拒死咯

魔弹射手 2007-01-24 01:11
个神父竟然霖住天主会亲自去救佢............................. yiyyw,iy  
   xsS/)R?  
    到时天主救佢唔到 两个一齐浸亲点算吖.............................  

royehuang 2007-01-24 01:56
天主好串咁話: [FLRrTcE  
我派左三個人去救你啦~係你唔走~我都冇計ga........................ cy|]}n85  
l1}=>V1  
呢句好抵死

Kelvin...^_^... 2008-09-20 07:05
哈哈,好搞笑啊。 HN,E+ dQ  

jay_pen 2008-09-20 12:13
我觉得系天主想个神父上天堂陪距者。

查看完整版本: [-- 點解你唔黎救我? --] [-- top --]