查看完整版本: [-- 香港学生既作文 - 唔知发过未.....最惊人地发过......... --]

蓝调粤语 -> 粤笑粤爽 -> 香港学生既作文 - 唔知发过未.....最惊人地发过......... [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

bigbig9731 2007-05-04 15:41
現今香港學生的作文真氣死我了, 語文方言雜亂無章, 真不知他們如何面對會考. ,s1&O`  
我出了作文題目: "假設有一天回家途中, 遇到商店遭到搶劫, 試描述劫案詳情 pP|,7c5  
[字數不得少於600字]給他們, 有學生文章如此作: U0NOU#  
W4)kkJ  
同學A: !Gln Q`T  
我有一天回家途中, 遇到商店遭到搶劫, 我好驚, 於是暈左, &Q\_ ;  
什麼都不知道.... nc3sty1`  
[這位同學用 "......" 點滿了餘下兩張原稿紙的方格!] ]]el|  
pwJ'3NbS  
同學B: Yw6DJY  
我有一天回家途中, 見到商店俾人打劫, 我於是不停叫: 救命呀, 打劫呀  Jt##rVN  
[以下數百字全是"救命呀, 打劫呀" 的重複書寫] 直到有警察來我先收聲. *)MX%`Z}  
;;ER"N  
同學C: bjPka{PBj  
果日我回家途中, 見到商店俾人打劫, 我立即跑[重複"跑"字數百次]回家中, N=OS\pz  
用張被蓋頭訓教. t9G}Yd[T  
6BDt.bG  
同學D: nqZA|-}  
我回家途中, 見到商店被賊人打劫. 賊人手持AK-47, 黑星, 紅星. 烏G. Hu<p?mF#  
警察好快到. 但賊人火力大, 警察用點38同埋雷明登都唔夠抽.  Sa%zre@  
警察於是出衝鋒車阻止, /SnynZ.q  
但賊人有備而來, 用反坦克炮轟炸到飛起. 這時子彈橫飛, 3^!Hl8P7  
有一粒打中個細路, 我好慶, g d z  
立即走出去搶救, 就在此時, 一粒子彈向我射來, 我認o是點38, 冇料到. M-{*92y& |  
於是好像 ao)Ck3]  
Leo(廿二世紀殺人網絡o既主角) 咁避子彈 , 突然見到一個手持MP-5的男子, jr9&.8%W:v  
向我射擊, MP-5唔野少, /nc~T3j  
我立即提高小宇宙力量 , 以龜波氣功還擊 . 但佢竟然識得四靈神功. 打唔入. ./#e1m?.  
我趁佢抵擋時, ~_'0]P\  
閃入店內, 把賊贓搶到手. D賊見才我唔怕子彈, 於是用拳腳出招. -u6}T!  
一個一出手就是火雲掌 ,我用龜波氣功還擊, 另一個用九陰真經功夫 , 我立即使出泰拳抵抗, ?Q@L-H`  
照足輕拳快, 3>i>@n_  
中拳準, 重拳勁的秘訣打, 同時另一人用降龍十八掌 , 我以快打慢, CXTt(-FT  
打出天馬流星拳 , #MUiL=  
用黑星果個使出風神腿同我鬥快 , 我立即用風雷電還擊. 強大的力量, C1V# ?03eI  
把建築物震裂. DKh}Y !Q=:  
我趁機回頭一看, 只見警察全部訓低晒 . 但賊人首領Ninja o>2e !7  
Gaiden正打算出手. |Dg;(i?  
在人多打人少, 所以決定閃, 我手拿賊贓立即用水上飛輕功走進一部本田86, ([Ebsj  
但賊人亦開部 787b bFSlf5*H  
同埋Black F90. 我用飄移技術, 帶離兩個車位, ,*7H|de7   
但深知入到直路一定唔夠飛, ,:^ N[b   
剛剛見到前面有部GT-oneTS020, 我立即好像Smith 咁躍到佢部車, K>kLUcC7Z  
一聲換車把司機拋進我架86, 在過彎時我轉波箱把 787b 迫開, 但 Black fCB:733H  
F90迫近, 車門打開Ninja J2r1=5HS  
Gaiden向我攻擊, 我立即食了四顆靈魂彈, 增強戰鬥力, +)gGs# 2X  
找到車內的絕世好劍大戰Ninja Gaiden . !(Q l)C  
Ninja Gaiden實在勁, UV4u.7y  
我一邊用合金弓射能量箭和爆零彈,一邊叫:臨兵鬥者皆陣列在 3@G;'|z  
前, 誅邪! 放出神龍幫手. 同時食左魔法師的特制藥. l<TIG3 bs  
藥使我力量提昇到第七感, -n$ewV  
終於一招水平拳凝結了賊人, 把賊人一舉擒獲

anomesdia 2007-05-04 16:05
臨兵鬥者皆陣列在前, 誅邪! ......呢锅搞笑

54970021 2007-05-04 16:35
依个细路有前途啊~~~~~~动漫人材

wymanlin 2007-05-05 02:06
Quote:
引用第3楼549700212007-05-04 16:35发表的: ea+rjvm  
,99G2E v4c  
Br!&Y9  
何止呀~~做埋小說家做個長篇小說比美金庸 古龍~~ {G&g+9c&  
再出埋電影電視劇...................

a1984519 2007-05-05 02:34
同學A: PSE| 4{'  
我有一天回家途中, 遇到商店遭到搶劫, 我好驚, 於是暈左, __c_JU  
什麼都不知道.... ;~;St>?\R\  
[這位同學用 "......" 點滿了餘下兩張原稿紙的方格!] hj1 jY  
#4u; `j"4=  
衣个写得快.......

luffyyagamiw 2007-05-19 13:05
依条友真是有前途,香港嘅动漫行业有救啦!!!! _O<{H'4NO  
如果加小小自己嘅元素就更好

伊健十三 2007-05-24 16:55
真系95答8

luguizhi 2007-05-24 17:06
极富想像力!加油啊香港人

mygundam 2007-05-25 18:16
香港嘅未来就係靠晒佢地啦

televiond 2007-05-26 18:54
细路仔好得意啊,有前途啊

kimlamchen 2007-06-07 10:16
哈哈,爆强啊!!

郎财女貌 2007-06-14 14:05
一家即细佬

kennychow 2007-06-14 14:33
搞笑 =qvU9p2o  
搞笑 BoqW;SG$9  
搞笑

uhfeng 2007-06-14 14:34
如果我系老师就吐血身亡罗~~~~~

~~小猪~~ 2007-06-14 14:37
5送去青山都搞笑啊!!!!!!

woodice 2007-06-16 01:41
果真未来栋墚

矇猪囡 2007-06-16 16:34
惦....犀利

颓废烟火 2007-06-21 11:43
本田86,笑死……

shred 2007-06-26 05:06
看了 不错

garnett 2007-07-06 20:57
阿同学D真系好文采啊

ThxCoolTide 2007-09-04 16:41
金融都要退休啰~!家下D学生真係。。。。。。。。。。

fuengo 2007-09-11 18:30
如果將呢篇作文拍成電影,一定掂過碌蔗啦

manta 2007-09-12 20:52
香港嘎未来唔使惊咯

cyhbbq 2007-09-21 03:01
同學D:好野。。

bennypower 2007-10-10 14:35
假如我係阿sir我會帖出來,好等其他同學睇睇乜野叫"高水平"

junjun_sisi 2007-10-10 15:19
哇~~哈哈笑死我拉,N部电影桥段融合晒系一篇作文中真有前途,哈哈~~~

wei714906 2007-10-24 19:47
LZ真系好掂!绝世人材

joey3945 2007-10-25 20:36
后面果篇超抵死啊

希儿 2007-10-27 15:13
好搞笑啊,哈哈!!!!我偷左翻自己空间慢慢睇,慢慢笑

ThxCoolTide 2007-11-08 21:46
个细路咁好抽,柳海龙都要退休啦~!

荔湾fitone 2007-11-17 10:13
哈哈,零分作文娱乐性就喺强~~

cheerhotel 2007-11-20 10:31
作者实在是难得,咁都唸到。

table1314 2008-03-01 09:35
最后个篇先劲啊~

Mao毛毛Mao 2008-03-01 09:50
人才啊.......

datiandae 2008-03-12 00:05
搞野。好搞野。超级搞野。真是好搞野 'a}{s>{O  
偶记得还有一个系“回音”同“知了叫的”笑话。忘记了点的了

没想到 2008-03-12 23:18
呢个细路有钱途啊~~~~

浪人 2008-03-24 12:26
认真无得顶!

devilteam 2008-04-02 01:26
哈哈~~好鬼抵死啊~~

喜力 2008-04-02 01:33
咁又真喺幾難嘅題目,創作嚟家嘢唔喺個個都掂~~~

mengyuhua777 2008-04-02 01:42
哈,嗰邊D細路咁Q咖

aishamin 2008-04-17 00:08
有一日睇左呢篇野, qH ~usgqB7  
于是暈左!哈哈

无敌掌们茶 2008-08-10 19:21
好掂啊个细路~~最后一篇笑死人啊~~ }fhVn;~}8  
距洗乜搞甘多野啊~~直接比篇作文D贼体~~ ,d7@*>T&  
D贼即刻就笑死晒拉~~~

迷你侠 2008-08-10 20:25
可怜评分个老师咯。。。

yjm244543 2008-08-10 20:27
唔系吖嘛

不懂 2008-08-23 23:42

okbeibei 2008-08-28 00:20
掂啊,转埋咯

葉問越傷心 2008-11-05 17:14
以前睇过..

Mc.大醜醜 2008-11-08 12:19
个细佬掂吖```

stephy 2009-04-02 11:09
AK都呢买,劲抽~~~~

dedeng 2009-04-02 13:08
好鬼搞笑啊,纵好看过金庸的“漫画”

查看完整版本: [-- 香港学生既作文 - 唔知发过未.....最惊人地发过......... --] [-- top --]