查看完整版本: [-- 永远有几远? - 你相信永远吗? --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 永远有几远? - 你相信永远吗? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

monie 2007-05-07 11:57
看看你的想法。 IsYP0( L  
YB!!/ SX4  

Mc.大醜醜 2007-05-07 12:01
无永远呢家野噶.... [)6E) E`_e  
8jGoU 9  
最多最多半年..所以以后都五同女仔讲永远~

yucci 2007-05-07 12:14
五相信永远 $,#IPoi~X  
^52R`{  
童话都是骗人的...........

細蚊@zi 2007-05-07 12:23
所谓咖永远~~只是短暂的!!

yucci 2007-05-07 12:27
爱你果时就永远,五爱你果时就咩都假

tiffanykk 2007-05-07 12:40
不在乎天長地久,只在乎曾經擁有

ekin_ho 2007-05-07 12:57
根本就无永远尼样嘢,一生一世就有啦

spica 2007-05-07 13:08
起碼都20光年啦

累斗累 2007-05-07 13:10
呢个问题 +N&(lj  
好有哲学意思

zhongyan918 2007-05-07 13:31
永远通常后面加个"无法"或"无可能" 例如:"永远无法解释" "永远无可能爱上" t^;Fq{>  
而"无法"通常系人类能力未达到可以解决或解释某东西,但系能力呢样野又可以学习,因为人类系好学的生物. A8Y~^wn  
讲个例:如果系以前系中国入面有个人对另一个人讲:"你永远无可能去到非洲甘远啦.(非洲只系代表词),但如果放系而家就唔成立.以前去唔到,而家搭个飞机就去到. tV4aUve  
所以,永远唔系无限期,只系你能力未达到之时用来说服自己或别人既用词.

戰神1號 2007-05-07 13:43
无永远

sa吖鲍 2007-05-07 14:01
永远都是骗人的!

猪猪_g 2007-05-07 15:35
哩嗰世界边永远噶~!!!

jerry 2007-05-07 16:20
呢个世界永远没有永远的

伊健十三 2007-05-07 16:50
永远无永远

长腿叔叔 2007-05-07 18:28
过程重于结果

yucci 2007-05-07 20:11
睇黎大家都成熟

火舞灵蛇 2007-05-08 00:10
永遠有幾遠?遠到我死嗰日囖,到我死嗰日,我已經無能力再去愛我愛嘅人(包括親人,戀人,朋友)!

查看完整版本: [-- 永远有几远? - 你相信永远吗? --] [-- top --]