查看完整版本: [-- 究竟自己呢一世人仲有冇机会睇到粤语版的史艳文呢? --]

蓝调粤语 -> 粤语吹吹吹水区 -> 究竟自己呢一世人仲有冇机会睇到粤语版的史艳文呢? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

mok_z 2007-09-16 00:21
哎.........

寻寻觅觅左7年,从未试过对一样野咁鬼长情.唔通真系要打劫ATV先有机会睇到,

不过都唔知ATV有冇留起,如果冇,又或者损坏左就死得咯

时尚o贼仔 2007-09-16 00:52
哗....好经典的喔....

81079376 2007-09-16 07:29
一点都伍好睇

tangbohu 2007-09-16 08:33
楼主,我撑呢,同道中人啊,我都稳紧粤语版啊,经典中的经典啊!如果稳倒大家就资源共享啊

灵风 2007-09-16 08:57
我高中有个同学 系条忠实粉丝啊   唔知距帮唔帮到你呢~
269468560 你加距问下 要著明史艳文~~不过距好少上。。。

mok_z 2007-09-17 19:00
Quote:
引用第5楼灵风2007-09-16 08:57发表的:
我高中有个同学 系条忠实粉丝啊   唔知距帮唔帮到你呢~
269468560 你加距问下 要著明史艳文~~不过距好少上。。。

系米啊,唔好揾笨喔,不如你直接帮我问下佢

fireonwood 2007-09-17 19:07
我都想翻睇啊。相信只要有钱有关系,今生今世总会再重温的!!

ddy 2007-09-17 19:14
各位``揾到就狂顶啊````
好经典````劲想睇`````

?安格﹫絲゛ 2007-09-17 19:24
实有嘅,只要你有心稳嘅遮.

table1314 2007-09-17 20:18
哈哈~~~~~自己拍一集

xavierlu99 2007-09-17 20:19
我都来支持你``我都想睇吖```

?安格﹫絲゛ 2007-09-17 20:30
Quote:
引用第10楼table13142007-09-17 20:18发表的:
哈哈~~~~~自己拍一集

蛤丷,自己配音就ok.

appletime 2007-09-17 21:11
你可以向亚视购买,恶D既,可以买埋距个版权~!!!

queenlady 2007-09-18 23:24
嗯嗯····我都好想睇啊·······

ThxCoolTide 2007-09-19 09:38
好似係出漫画嘅连续剧~!有无错啊?

cyhbbq 2007-09-21 04:11
以前睇过吓。。

n5354 2013-09-07 12:16
跪求,大儒侠史艳文 粤语版

oneonek 2013-09-09 00:17
下载紧,唔知系咩粤语版~~

老野仲得 2013-09-12 14:12
好野来嘎!!我都稳咗好耐,稳唔到

火花 2013-09-12 17:52
回楼主·呢世你没有机会了`

刘纹虎 2013-09-12 18:50
其实有没有人发email给atv询问这个事情呢?香港佬做野好实际,应该会回email的

火花 2013-09-12 18:52
Quote:
引用第20楼刘纹虎于2013-09-12 18:50发表的  :
其实有没有人发email给atv询问这个事情呢?香港佬做野好实际,应该会回email的

不如虎哥代广大的网友发个email去吧·

icbc2010 2013-09-13 00:41
HJBOY邀请您访问广东***网
http://www.gdxingxiwang.com/?fromuid=39023

moonwalk 2013-09-13 11:17
史艳文边位嚟噶?

小笼包 2016-03-09 13:52
我想以后都不会有了 现在 ATV也清盘 关门大吉了

02127309 2016-03-14 05:53
ATV即将清盘,未来也不可能有了。

lazio00 2018-11-26 22:13
亚视以前是6点半播半个钟 之后是星期六日下午3点播到4点,重播过一次深夜3点 可惜没人录

selectoday 2019-03-23 19:11
我都好想睇啊·,念下就得

忌廉棉花糖 2019-04-25 22:41
哈哈楼主暴露年龄了! 我相信喺粤语地区90后都冇几个知道大名鼎鼎嘅《大儒侠史艳文》虽然唔係我接触嘅第一部木偶剧但绝对係印象最深刻嘅一部。当时流行台剧同台湾综艺节目我就係边睇史艳文边学听闽南话,唔知楼主仲有冇玩过一部关于史艳文原版嘅RPG游戏呢,游戏全部都由原班声优配音噶,可惜主角唔係史艳文本人係一个叫素还真嘅丑角...........细节嘅就唔记得啦。真係一个好深刻嘅少年回忆啊..........

柒仔 2020-03-05 10:51
大学果时以前,教育网ftp上有资源,没有好好珍惜............

sambaby 2020-04-02 04:29
呢出野的确系经典

sssider 2022-09-20 17:39
冇机会了,揾咗成年都揾唔到

rrr123456rrr 2022-09-20 19:44
Quote:
引用楼主mok_z于2007-09-16 00:21发表的 究竟自己呢一世人仲有冇机会睇到粤语版的史艳文呢? :
  哎.........

寻寻觅觅左7年,从未试过对一样野咁鬼长情.唔通真系要打劫ATV先有机会睇到,

不过都唔知ATV有冇留起,如果冇,又或者损坏左就死得咯   

读书嘅时候,曾经有个同桌好钟意睇史艳文。。。。。

小小钱 2022-10-02 17:23
你话要,我估计D大神一定会帮你

q282629200 2022-11-06 14:58
Quote:
引用第12楼appletime于2007-09-17 21:11发表的  :
你可以向亚视购买,恶D既,可以买埋距个版权~!!!       

噤就真系要好恶至得,^_^

openfire 2022-11-22 21:50
以前系饭堂食饭嗰时,电视机有播

查看完整版本: [-- 究竟自己呢一世人仲有冇机会睇到粤语版的史艳文呢? --] [-- top --]