查看完整版本: [-- 我该不该喜欢上前女友的朋友? --]

蓝调粤语 -> 恋爱方程式 -> 我该不该喜欢上前女友的朋友? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

与前女友已经分开差不多一年啦,最近见返佢的朋友,一起聊天的时间多了,觉得自己好似对佢朋友有少少感觉,但是鉴于她是我前女友的朋友,我该是与她保持朋友关系还是去追求她呢??我该如何做呢??......。。。。。。

fz030146 2010-03-19 00:10
想追眯追咯,你到話係妳"前"女友咯,

芝麻糊 2010-03-19 00:36
答案得一个字:追 0P]E6hWgg  
FJd]D[h  
=lpQnj"  
仲要放马去追

无尽的爱 2010-03-19 01:04
她们两个系好朋友来的,就算我去追,都怕佢鉴于甘既关系5会接受啊。。。。。

肥牛肉 2010-03-19 02:12
前女朋友個呀媽就話唔好意思追嗟, }RP @!=  
佢朋友有乜問题呢!

无尽的爱 2010-03-19 08:41
难道大家都认为无问题??可以放手去追啊??。。。。

ManHand 2010-03-19 09:08
有咩关系?我朋友同佢女友分手了,他的女友还和他朋友在一起,不止一个。!

无尽的爱 2010-03-19 09:38
我就更是无咩关系啦,就只是怕佢会觉得尴尬,5会接受咯,毕竟她们两个是好朋友啊。。。。

44444444 2010-03-19 11:19
如果你前女友都已经放低咗你,咁就唔会再係问题啦!!

xjb 2010-03-19 11:23
5使谂甘多啦,追啦

无尽的爱 2010-03-19 11:27
咁D朋友讲,我的前女友好似仲未完全放低我。。。。咁应该点做呢?

44444444 2010-03-19 11:38
咁就麻烦咯,咁会直接影响到你地两个!!最好都係搞清楚D关系先做决定,免得日后产生矛盾!!

无尽的爱 2010-03-19 12:30
但我同前女友都已经无再联系,佢系咪真是未完全放抵我,5敢肯定,只是听佢D同事系甘讲咋。。。

錺_錺① 2010-03-19 12:49
出手再算,如果个女仔介意,自不然会拒绝你啦

无尽的爱 2010-03-19 19:53
咁又是道理喔。。。

tsm2000 2010-03-19 22:02
以前的于过去,现在的要珍惜

山顶 2010-03-19 22:45
未出手就惊咁做咩!对方都唔一定睇得上你!表白咗又冇蚀底,惊咁多只会后悔!

porson 2010-03-23 23:08
边有话该不该呀,中意就中意,去马就系啦,唔好有甘多顾滤

无尽的爱 2010-03-23 23:15
基本上我同佢都算是几好朋友,怕搞到大家朋友都无得做啊。。。。。

kaifong 2010-03-27 16:15
落力追,真系你前女友有乜的,估计巨都吾会对你好友,放心追

ritahcx 2010-04-11 12:37
如果大家都有意思就试下罗,机会错过左就无了

无尽的爱 2010-04-13 18:39
发觉她对我只是好朋友。。。。。

coolwing520 2010-04-17 16:32
咩年代啊?呢D野都好介意?放胆去啦.......

无尽的爱 2010-04-18 02:05
最近呢几日陪佢去见工,佢时不时都会问返我点解会同佢的好朋友分手,比我的感觉去追佢觉得机会好渺茫。。。。。而佢好似只是当我朋友咁来看待。。。。。。

daydreamzeus 2010-04-18 05:22
Quote:
引用第23楼无尽的爱2010-04-18 02:05发表的: t8+X%-r  
最近呢几日陪佢去见工,佢时不时都会问返我点解会同佢的好朋友分手,比我的感觉去追佢觉得机会好渺茫。。。。。而佢好似只是当我朋友咁来看待。。。。。。
[+DW >Et  
Rw:*'1  
你感觉佢好似当你朋友来看待,定系佢真系同你讲过当你朋友来看待?其实我觉得呢个一D都5重要咯,因为,基本上所有既男女关系都系由朋友开始既.而且,你怕表白做连朋友都无得做?你觉得如果你5表白既话,成日收埋收埋,自己就会感觉好舒服啊? Oz%>/zw[h  
而且,我念既野同你相反咯,佢时不时问你同前女友既野,我念系佢可能Feel到你对佢有D特别既感觉咯,至于应该点样答佢,我念你要花D心机咯.答得好既话,一段你期待既爱情就会降临. vG"=h%  
#I bp(  
放马过去啦,天跌落黎都5使怕....更何况个天从来都5会跌落黎

无尽的爱 2010-04-18 11:53
Quote:
引用第24楼daydreamzeus2010-04-18 05:22发表的: l.NEkAYPmH  
b KN@j'M  
#kaY0M  
你感觉佢好似当你朋友来看待,定系佢真系同你讲过当你朋友来看待?其实我觉得呢个一D都5重要咯,因为,基本上所有既男女关系都系由朋友开始既.而且,你怕表白做连朋友都无得做?你觉得如果你5表白既话,成日收埋收埋,自己就会感觉好舒服啊? T, )__h  
而且,我念既野同你相反咯,佢时不时问你同前女友既野,我念系佢可能Feel到你对佢有D特别既感觉咯,至于应该点样答佢,我念你要花D心机咯.答得好既话,一段你期待既爱情就会降临. sv&;Y\2c  
gh8F 2V;<  
.......
In<n&ib  
@8pp EFw  
或者你都讲的岩,佢可能系feel到我对佢有D特别的感觉,所以先会咁问的,我谂真是要好似你话咁,花多D心机啦。。。O(∩_∩)O~

kyolsp 2010-04-22 16:57
Quote:
引用第3楼无尽的爱2010-03-19 01:04发表的: t~#zMUfac  
她们两个系好朋友来的,就算我去追,都怕佢鉴于甘既关系5会接受啊。。。。。
E{Ov>osq  
系钟意噶就试下咯。怕乜啊。你发a 条就系讲你怕她五接受接。

无尽的爱 2010-04-26 23:57
我虽然系钟意佢,但是佢由始至终都只是当我是一个能够谈心事的一位好朋友,也许是我的多情吧。。。。。

daydreamzeus 2010-04-27 07:58
Quote:
引用第27楼无尽的爱2010-04-26 23:57发表的: 'z%o16F)L  
我虽然系钟意佢,但是佢由始至终都只是当我是一个能够谈心事的一位好朋友,也许是我的多情吧。。。。。
)\J+Kiy)  
哦?你表白左啦?如果表白左,距同你讲话当你系一个能够谈心事既好朋友,我念...可能距认为你地之间仲差D野,或者你地之间仲有D野阻住挂...

无尽的爱 2010-04-27 18:12
的却系有D事情阻碍,就是佢朋友,即是我既前女友,她们两个比较好感情的。。。

gy77gy77 2010-04-30 08:07
我覺得...如果係前妻或者應該放棄. S/e2P|}  
前女友嘅朋友就冇嘜衝突,她也是您的朋友丫!! %}Ss,XJ  
就是因為大家都識得或者因為前女友您先識到佢...而覺得唔好意思就有啲太睇得起自己囉!! @M_oH:GV  
j/_ s"}m{  
一年時間埋葬一段感情...視呼您地一齊幾耐有幾close喇...冇聯絡/反而您同佢d..friend就月嚟月好傾...問題一開始就已經決定左同矛盾...相信鼓勵嘅說話您聽夠架啦!! XF;ES3 d  
-y8`yHb_  
咪唔扮野..做番自己...如您所願...忠於自己嘅意願...您地3個都係獨立嘅成年人...理ex感受唔係分開一年先做架?!?理左自己先啦!!

jiejielqiqi 2010-05-02 23:40
我都觉得放马去追系唯一既方法...

kennywind 2010-06-17 17:56
你喜歡佢就當然冇問題,追佢都得,問題系佢點諗啫

oweneto 2010-06-26 10:52
你中意对方就去马,吾系将来你会后悔

alleniverson 2010-06-27 01:58
心动不如行动啦.... iw8yb;|z;A  
祝你成功啊

gp01a 2010-08-02 18:23
除非你系玩玩吓冇所谓!!我觉得咁搞迟早又系分手收场!

258189058 2010-12-21 19:25
或者系你心目中 K1\a#w  
前女友噶朋友只系你噶红颜知己

无尽的爱 2010-12-25 23:33
Quote:
引用第36楼2581890582010-12-21 19:25发表的: t\{'F7  
或者系你心目中 z$/_I0[  
前女友噶朋友只系你噶红颜知己
OwH81#   
u'|4?"uz  
或者你讲岩啦~~

查看完整版本: [-- 我该不该喜欢上前女友的朋友? --] [-- top --]