«1 2 » Pages: ( 2/2 total )
本页主题: 點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心?! - ♀給一個人♂ 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖
级别: 论坛版主

多谢发贴的人[3777]

Re:Re:點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心?!

Quote:
引用第29楼gy77gy772009-05-23 00:14发表的: Pd,!&  
生日快落呀...粗口妹 XC2Q*Z  
應該解決嘅解決左未呀
vS2(Q0+TZi  
JQr36U  
s1v{~xP  
快落罗,如果有得许愿就更加好啦~~~
本人管理范围:休闲讨论区~恋爱方程式
顶端 Posted: 2009-05-24 11:39 | 30 楼
cruelbaby
孤独冰山
级别: 高人

多谢发贴的人[275]

Re:點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心?!

其实要一个人死心係唔係应该问下自己点解令到对方钟意你呢? eNHpgj  
就算你揾其他女仔,佄就可以令到佢死心了乜?我觉得唔係咯 wX@H &)<s  
我反而觉得你应该用你的大道理讲服佢仲好啦
顶端 Posted: 2009-05-24 17:18 | 31 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

Quote:
引用第31楼cruelbaby2009-05-24 09:18发表的: @263)` 9G  
其实要一个人死心係唔係应该问下自己点解令到对方钟意你呢? /vMQF+  
就算你揾其他女仔,佄就可以令到佢死心了乜?我觉得唔係咯 eUi> Mp  
我反而觉得你应该用你的大道理讲服佢仲好啦
PV5-^Y"v  
X^u4%O['  
PEK.Kt\M  
中意就系中意,唔中意就系唔中意,如果爱情系可以用道理去说服既,根本就冇可能有甘多情伤
顶端 Posted: 2009-05-24 17:30 | 32 楼
cruelbaby
孤独冰山
级别: 高人

多谢发贴的人[275]

Re:Re:Re:點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心?!

Quote:
引用第32楼芝麻糊2009-05-24 09:30 AM发表的: GLbc/qs  
,AGM?&A  
hpd(d$j  
7-g]A2N  
中意就系中意,唔中意就系唔中意,如果爱情系可以用道理去说服既,根本就冇可能有甘多情伤
4f_ZY5=  
P]~N-xdV  
佄除佐佄,仲可以点阿??唔同要揾过其他女人乜??而且都冇佄快啦
顶端 Posted: 2009-05-24 18:34 | 33 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

Re:Re:Re:Re:點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心?!

Quote:
引用第33楼cruelbaby2009-05-24 10:34发表的: a+4`}:KA#  
yoq\9* ?u^  
_RA{SO  
佄除佐佄,仲可以点阿??唔同要揾过其他女人乜??而且都冇佄快啦
(r#5O9|S  
F``EARG)iu  
HM(bR"E  
如果可以随便搵第二个既,甘根本就唔会有呢篇野出现啦
顶端 Posted: 2009-05-24 22:22 | 34 楼
龍④爺
四爷
级别: 普通人

多谢发贴的人[564]

次次都甘长篇咖?睇到头都晕眯.
顶端 Posted: 2009-05-25 07:18 | 35 楼
3e3e
级别: 新人

多谢发贴的人[60]

睇到你呢篇文章  Xv? S  
S+Y y  
我觉得真系好大触动 ur~Tql  
4X(1   
因为我都犯紧同你所描述女主角同一个错误 "W,"qFx  
it/C y\f  
而家正在学会放手 n{qa]3  
"R\\\I7u  
但系 C[J`x>-K  
U:etcnb4w>  
好似比较难 's7SZ$(  
$@ T6g  
不过睇完你呢篇 我觉得有时好多野 唔系唔得 )+Y\NO?O  
Z7KB?1{G  
其实系睇我地自己肯唔肯姐 ]6i_d  
y$r?t0  
but anyway thank you w'5dk3$"  
!)51v {  
I was touched W~+!"^<n  
>gS5[`xRE  
借问声 我可否转载呢???
顶端 Posted: 2009-05-26 01:34 | 36 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

Quote:
引用第36楼3e3e2009-05-25 17:34发表的: [u9S+:7"  
睇到你呢篇文章 +~pc% 3*  
Lu#@~  
我觉得真系好大触动 ?XTg%U  
!~$YD*" S  
因为我都犯紧同你所描述女主角同一个错误 Ik@Q@ T"  
.......
Y" ]eH{  
[y&h_w.  
轉就轉啦...不過好多錯字
「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
顶端 Posted: 2009-05-26 04:09 | 37 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖

Re:Re:Re:點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心?!

Quote:
引用第30楼芝麻糊2009-05-24 03:39发表的: ?D$b%G{  
G~$M"@Q7N  
U*+!w@ .  
g9r5t';  
快落罗,如果有得许愿就更加好啦~~~
RxDxLU2kt  
5)zh@aJ@  
有嘜願望呀...講嚟聽下
顶端 Posted: 2009-05-26 09:04 | 38 楼
芝麻糊
优秀斑竹奖 终身成就奖

Re:Re:Re:Re:點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心?!

Quote:
引用第38楼gy77gy772009-05-26 01:04发表的: eq 1 4  
Cq;K,B9  
qx  CL  
有嘜願望呀...講嚟聽下
aKU8" 5  
bFdg '_  
wNZS6JF.d  
系咪全部都可以实现既先?如果讲左又冇得实现既,就费事讲啦
顶端 Posted: 2009-05-26 20:12 | 39 楼
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖

Re:Re:Re:Re:Re:點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心?!

Quote:
引用第39楼芝麻糊2009-05-26 12:12发表的: q@yabuN@,j  
<u% e*  
E0%Y%PQ**{  
sEi.f(WA  
系咪全部都可以实现既先?如果讲左又冇得实现既,就费事讲啦
[ #fqyg  
48*pKbbM4  
生日蛋糕食哂未呀?!肥婆
顶端 Posted: 2009-05-26 22:59 | 40 楼
bennypower
齐来力撑粤语

多谢发贴的人[6600]

愛情猶如投機風險~
本人管理範圍:戀愛方程式及BBS版務

毛主席语录第38章 第5节第27句:不以结婚为目的的谈恋爱都是耍流氓.

Fuck His Mom! Hit The Hard!
顶端 Posted: 2009-05-27 01:34 | 41 楼
dee寅
懶惰的Dee仔

多谢发贴的人[7]

頭都大埋.救命...
顶端 Posted: 2009-06-03 10:35 | 42 楼
daydreamzeus

多谢发贴的人[6]

第一次睇呢篇文章,觉得几新奇 1OS3Gv8jc~  
好想简单讲一句,既然5值得爱,做乜5死心? <-aI%'?*  
觉得5值得?觉得5应该放弃?觉得距系自己既最爱? :N:8O^D^<  
我念,应该问下自己,是爱一个人,还是爱自己的爱情? )S?}huX  
而且,我觉得,该忘记的,始终会忘记,该死心的,始终会死心,5需要刻意甘去做(虽然有少少觉得自己讲紧废话,但系,系自己的亲身体会) feHAZ.8rp+  
每个人都有属于自己的幸福 ,只是时候未到吧?
本帖最近评分记录:
  • 银纸:10 | 操作人: 芝麻糊 | 理由: 好一句时候未到
  • 顶端 Posted: 2009-06-06 05:57 | 43 楼
    gy77gy77
    親口講您累得很
    灌水天才奖

Quote:
    引用第43楼daydreamzeus2009-06-05 21:57发表的: #IDCCD^1=  
    第一次睇呢篇文章,觉得几新奇 Y.#+Yh[  
    好想简单讲一句,既然5值得爱,做乜5死心? 4F!d V;"Z(  
    觉得5值得?觉得5应该放弃?觉得距系自己既最爱? 2_v>8B  
    我念,应该问下自己,是爱一个人,还是爱自己的爱情? e vuP4-[y  
    而且,我觉得,该忘记的,始终会忘记,该死心的,始终会死心,5需要刻意甘去做(虽然有少少觉得自己讲紧废话,但系,系自己的亲身体会) s ~G{-)*  
    .......
    OK(d&   
    ObzlZP r@  
    真係榮幸...只發過四帖嘅小兄弟都嚟頂番棍
    顶端 Posted: 2009-06-06 06:46 | 44 楼
    花無缺和尚
    武仁聖
    级别: 赞助会员

多谢发贴的人[12849]

Re:Re:Re:Re:Re:Re:點樣先可以令自己對一個不值得愛嘅人死心?!

Quote:
    引用第40楼gy77gy772009-05-26 02:59发表的: / jD'o>  
    Q #gHD  
    C+5nft6:  
    生日蛋糕食哂未呀?!肥婆
    6* 7&X#gG  
    乜佢真係好肥咩,點解你同只加菲都甘話人架? 依家真係買小見小喇! @AOiZOH  
    ZI7<E  

开口便笑 笑古笑今凡事付之一笑

大肚能容 容天容地与己何所不容

登天難   求人更難   黃蓮苦 貧窮更苦

江湖险   人心更险   纸張薄 人情更薄

顶端 Posted: 2009-06-07 07:48 | 45 楼
    daydreamzeus

多谢发贴的人[6]

Quote:
    引用第44楼gy77gy772009-06-05 22:46发表的: D6w0Y:A{.  
    真係榮幸...只發過四帖嘅小兄弟都嚟頂番棍
    !T*izMX}  
    一直有留意拧个论坛,不过之前无办法注册,所以就唯有观望......
    顶端 Posted: 2009-06-15 05:27 | 46 楼
    «1 2 » Pages: ( 2/2 total )
    帖子浏览记录 版块浏览记录
    蓝调粤语 » 恋爱方程式