本页主题: 一首歌,可以讓你想起誰...... 打印 | 加为IE收藏 | 复制链接 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题

道心仲魔
级别: 普通人

多谢发贴的人[106]

一首歌,可以讓你想起誰......

簡簡單單嘅一首歌,可以讓你想起誰, UAdj [m61  
;!>>C0s"  
  一起的, rX&?Xi1JeV  
        曾一起的, Y+~>9-S  
          已不再見的.......... ]}A yDy6C  
k${F7I(Tb  
%M05& <  
N{zou?+  
地點:上海 0'*'%Iga  
);x[1*e  
今晚同EX-GF同埋佢D F一起去唱K,因為佢過埋15就要飛去新西蘭讀書啦, oga0h'  
+;;pM[U  
嗌埋一大班人出黎唱K,不過全部都係佢系上海D同學,個個都唔識,最主要系講"國語", `3F/7$q_  
H0mDs7  
唔巖嘴型,搞到我好似唔合群咁..... _]=, U.a=/  
#.\X% !  
係唱K期間,有位女同學,唱佐首<我不想忘記你>(某部電視劇嘅插曲),把聲超正..... Ga^k1TQq  
{pB9T3ry]  
當時我諗起佐D野....... knZ<V%/e  
(fWQ?6[  
散場后佢地話去宵夜,我借“頭”借“路”咁穩噶借口話番酒店, y|Zj M  
EX-好似睇出佐D野咁,點佐下頭冇追問落去了...... 1Aa=&B2  
 '+C%]p  
一個人游蕩係大街上,雖然上海唔係第一次黎,但系對呢個城市依然係好陌生, $d7{q3K&1  
4'# _b  
特別係呢次,感覺不同,因為...我地已經.......... @BXV>U2B{  
GEi^3UD  
无意中在地铁口看到有这么一句的广告对白: vweD{\b  
}L*cP;m#  
“心痛,只因不舍过去的快乐;幸福,全因放下从前的伤悲。” ZpY"P6  
Mx e  
觉得呢话講得幾巖的....   人,只有自己折磨自己 uM~j  
 /=7[Q  
....而呢個時候,我想起了“她”,而不是EX-.... gG=E2+=uy  
$rE_rZ+]="  
S b3@7^  
6e;.}i  
有時系度諗,點解呢次會應承陪EX-番上海, O8ZHIs  
有個朋友同過我,“分佐手仲可做朋友” GQ9g$&T  
me:“真係好假,你唔覺得尷尬麼?” 7gQ~"Q  
n-_-;TYH  
其實我真係冇諗過,仲會見番EX-,畢竟大家成兩年冇見過面,冇聯系乜都冇, Bhrp"l +|  
但係今年年28,上天安排的玩笑,我地兩個碰到面......... o,RLaS,BK'  
uJ$!lyJ6L  
u5FlT3hY.  
有些95搭8...大概今晚飲大佐了.... /1lUFL2D  
x_5H_! \#  
1 {V*(=Tp  
/fc@=CO  
+P<LoI  
“我努力想起你笑着哭泣 AHR%3W  
让自己深爱你再学会放弃 w~g)Dz2G  
我不想忘记你 Z`b{r;`m8  
就算可以 "L" 6jT  
我宁可记得所有伤心 qcfLA~y  
我努力想起你苦也没关系 bXiT}5mJU  
用祝福和感激勇敢失去你 Sf\mg4,  
爱你这个决定 <&rvv4*H  
虽然艰辛 #X"eg  
我不说............................
对不起
[ 此贴被道心仲魔在2010-02-26 21:40重新编辑 ]
顶端 Posted: 2010-02-25 23:45 | [楼 主]
gy77gy77
親口講您累得很
灌水天才奖
级别: 强的不是人

多谢发贴的人[27339]

想起好肚餓...未食中午
「龍遊氹仔不須記,苦樂平常志高飛。」
顶端 Posted: 2010-02-26 13:20 | 1 楼
xjb
级别: 新人

多谢发贴的人[3730]

Quote:
引用第1楼gy77gy772010-02-26 13:20发表的: _;01/V"q6  
想起好肚餓...未食中午
KvilGh10  
EZP2Bb5g  
Q X@&~  
你过黎,我请你食    
顶端 Posted: 2010-02-26 14:11 | 2 楼
michaelkwan

多谢发贴的人[1]

可以做到朋友嘅,前提下就喺你哋無曬感情!
顶端 Posted: 2010-02-27 05:10 | 3 楼
oweneto

多谢发贴的人[0]

谂起 $E7yJ|p{  
情人
顶端 Posted: 2010-06-26 10:57 | 4 楼
forever

多谢发贴的人[5]

果首系咩歌来伽?
顶端 Posted: 2010-06-30 10:23 | 5 楼
帖子浏览记录 版块浏览记录
蓝调粤语 » 恋爱方程式